Hvilken kunst bør jeg velge for å innrede barnerommet?

Å velge de perfekte bildene til poden kan virke som en smal sak, men det er noen ting man bør ha tenkt på før man lander på et endelig valg. Først og fremst bør veggkunst gjenspeile barnets voksende personlighet og lidenskaper, og visuelle inntrykk kan være en stor del barnets utvikling. Tenk tilbake til da du selv var barn. Man husker som regel noe magisk fra barnerommet, enten det er veggplakater, selvlysende stjerner i taket, eller en kosebamse. Dersom du vil inspirere barna med kreativitet, åpenhet og estetikk, kan posters være en god måte å oppnå dette på.

Stilhuset har fokusert på kolleksjoner hvor barn kan føle seg fri - og være akkurat den personen de selv vil. Plakatene våre lar barna stimulere fantasien med lekende og morsomme uttrykk og motiver, og rammer i forskjellige farger og størrelser.

Fra det øyeblikket barn kommer til verden starter de å absorbere informasjonen rundt seg, og visuell stimuli er en viktig del av denne prosessen. Netthinnen til en baby er kanskje ikke fullstendig dannet ved fødselen, men fra det øyeblikket de åpner øynene sine begynner hjernen å absorbere informasjon, bilder, og inntrykk rundt seg. En rekke forskningsresultater viser at 80% av informasjonen våre hjerner bærer på, består av ting vi har absorbert i tidlig alder gjennom fysiske relasjoner, lek alene, med andre barn, foreldrerelasjon- og samtaler, samt visuelle inntrykk fra ting i omgivelsene som bilder på barnerommet. I følge forskerne Ludington-Hoe og Golant vil babyer som blir stimulert av miljøet rundt seg raskere nå utviklingsmilepæler, oppnå bedre koordinasjon, og et sikrere selvbilde.

kunst til barnerommet stilhuset

Ifølge forskerne Ludington-Hoe og Golant vil babyer som blir stimulert av miljøet rundt seg raskere nå utviklingsmilepæler, oppnå bedre koordinasjon, og et sikrere selvbilde.

Så hvordan kan dette overføres til barnerommet, hva som skal henges på veggen, og Stilhusets bilder og plakater? Vel, forsker Dr. Amanda Gummer sier at ved å omgi ditt barn med sterk visuell stimuli, kan du fasilitere mental utvikling. Trikset er å oppnå et høyt nivå av stimulans med andre ord. For å oppnå dette høye nivået har forskning funnet at bilder med høy kontrast og ulike fargekontraster stimulerer til kognitiv utvikling hos barn fra spedbarnsalder og opp til fireåringer. "Om du omgir babyer med myke pastellfarger, og du kan like gjerne bind foran øynene deres," sier den anerkjente barnelegen Dr. William Sear.

En av de mest stimulerende kontrastene er faktisk svart og hvitt. Det er i moderne forskning funnet at babyer kikker dobbelt så lenge på mønstrede svart-hvitt bilder enn de gjør på ensfargede bilder. Dette er fordi disse høye kontrastene registrerer seg kraftig på en baby sin netthinne, og sender de sterkeste visuelle signalene til hjernen. Sterkere signaler er ensbetydende med hjernevekst og raskere utvikling.

Hvis du ikke liker sort og hvitt bilder, så fortvil ikke. Når barn utvikler seg, klarer de å skille flere kontrastmønstre. Babyer som er åtte uker gamle klarer å gjenkjenne forskjellige kontraster, som kontrasten mellom fargene gult og grått. Dette betyr at du står fritt til å velge farger, men likevel bør sørge for at du vurderer en rekke mønstre og kontraster for å stimulere din barns hjerne.

Se på våre barnebilder og rammer under for å bli inspirert, og del gjerne din stil ved å (hashtagge) #Stilhuset på Instagram. Da er du også med i trekningen av månedlige premier.

Yolo

Yolo

99,00 kr - 199,00 kr
Limited edition

Limited edition

99,00 kr - 199,00 kr
Junior

Junior

99,00 kr - 199,00 kr
Giraffus

Giraffus

99,00 kr - 199,00 kr
Bunny

Bunny

99,00 kr - 249,00 kr
Hjerte

Hjerte

99,00 kr - 199,00 kr
Bunnytail

Bunnytail

99,00 kr - 249,00 kr
Søtnos

Søtnos

99,00 kr - 199,00 kr

Interessert i å se hele kolleksjonen vi lagde til barnerommet?