Sandra M. Romfo

Stilhuset samarbeidspartner

Sandra M. Romfo er en 32 år gammel designer & markedsfører, podcaster, blogger og Instagrammer fra Molde. I 2018 bosatte hun og samboeren seg i Drammen, og de har nå adoptert to katter sammen. Sandra byr i sine medier på interiør, planter og friluftsliv - med innspill fra hennes hverdag.

I 2018 var livet i hovedstaden over og jeg satte snuten mot Drammen sammen med min samboer. I påvente av flyttingen startet jeg i mai 2018 instagramkontoen Velurhjem. Her inne skulle jeg dele inspirasjon fra andre kontoer i påvente av ny leilighet, og så fort vi kom på plass kom også bildene av vår egen. Leiligheten ble fylt med velurmøbler, gulldetaljer og freshe bilder. Vi har ommøblert og stylet de fleste kriker og kroker et par ganger - og endelig begynner både stue, gang og kjøkken å bli ferdig. Bildet over er fra én av mange turer innom plantasjen, hehe!

Idag tenker jeg vi kjører en liten tour i de rommene som er cirka ferdige. Her ser du gangen, som pyntes med min fresheste veske, gullampe og tørkede blomster. Sistnevnte er min go to denne høsten, mest fordi de slipper vannes. Gullrammene i bakgrunnen har jeg kjøpt på finn.no, og de har tidligere hengt på Hotell Brisol i Oslo. Planen er å bytte ut de fleste av bildene som er inni, men det får bli til vinteren.

Velkommen til stuen vår! Her koser vi oss blant velurmøbler i grønne og blå toner, fra The Sofa Company. Daybed er definitivt mitt nye favorittmøbel, det anbefaler jeg alle å investere i. Glassbordet med gullramme har jeg siklet etter i mange år, men det er vintage og finnes dessverre ikke i butikkene. En dag dukket det opp på finn.no, så da fikk det bli med hjem. Så himmelsk fint, synes jeg. Ellers prydes stuen av freshe postere (inkludert favoritten Bunny girl fra Stilhuset.no) og skinnende frynseputer, samt arkitekt- og regissørbøker.

Stuen har også en finfin peiskrok, rett ved den noe overfylte bokhyllen min fra Jysk. I dette området bor alle våre favorittsaker, inkludert et anatomisk hjerte i porselen, rosa strå, enhjørninger og to fargerike fulgepostere fra Stilhuset.no.

Ved peisen finner du også vår spisestue. Dette er kanskje det hjørnet i leiligheten jeg er aller mest fornøyd med, noe som kanskje kommer av at et av mine største prosjekter henger her, nemlig planteveggen. Den er fylt med grønne og blå planter - og på kvelden lyser masse små lys opp blant alle plantene. Også her finner du velurmøbler; kjøkkenstolene er fra Søstrene Grene og vi har de i 4 forskjellige farger.

Det er forøvrig her vi sitter hvis det spilles inn podcast hos meg, eller når jeg jobber hjemmefra. Synes det er så koselig blant alle plantene!

Badet er ikke så stort, men det viktigste er på plass; Dronning Elizabeth. Vet dere hvor tradisjonen med bilder av kongelige på do kommer fra? Før i tiden hadde man ikke nødvendigvis toalettpapir, så man brukte aviser og magasiner. Men man kunne naturligvis ikke tørke seg med bilder av kongelige, så derfor ble de revet ut og hengt på veggen. Finfin tradisjon å holde i livet, eller hva?

Kjøkkenet har blitt et evigvarende prosjekt, men begynner endelig å ta form. Vårt siste tilskudd til dette rommet er en stor metallhylle i hvitt, for å skape en slags følelse av et gammelt matkammer. Her bor alle stiklinger, bra whisky, bøker om mat og planteliv, samt urter og sitrusplanter.

En egen hylle er dedikert til kaffe, for vi har blitt veldig glad i håndbrygg de siste årene. Anbefaler absolutt både V60 og Chemex - og ikke minst ferske kaffebønner. Bor du i Drammen finner du garantert noe du liker på de lokale cafeéne. Min favoritt er Jovialen ved togstasjonen. Ellers er den lille metallbryggeren en gave fra Bosnia og kanskje den fineste lille kaffesaken. Gleder meg til å få testet den snart.

Til sist har vi kjøkkenbenken, som vi i motsetning til alle andre instagrammere virkelig ikke klarer å holde clean. Her tørker vi chillier fra årets avlinger, samt frø til de neste årenes planteprosjekter. Et par blomster har også fått bli her, sammen med notatboken jeg bruker til å lage små konvolutter til frøene som er klare.

De neste rommene som skal styles er soverom og kontor. Kanskje kommer det et eget innlegg om også disse etterhvert, men i mellomtiden anbefaler jeg å stay tuned på velurhjem.no eller @velurhjem